|
כל ההיסטוריה של טמבור - בקיצור
ב-1936 ניתן האות. יהודים מגרמניה, שצפו את אשר עומד להתרחש באירופה, עלו לארץ ישראל והקימו מפעל קטן לצבעים בצ'ק פוסט בחיפה. מה שהפך רק שנים רבות מאוחר יותר לטמבור, נקרא בשלב זה HAIFA VARNISH WORKS, ועם כניסתה של חברת JENSON NICHOLSON כשותפה בחברה, שונה השם ל- JENSON NICHOLSON MIDDLE EAST LIMITED.
צמיחה גדולה בממדי המפעל נרשה בין השנים 1959 ל-1961, תקופה שבה חלו שינויים מהותיים בהרכב הבעלים, וגם במיקום. בשנת 1959 מכרה חברת JENSON NICHOLSON את חלקה, ובשנת 1961 הגיעה מדרום אפריקה שותפה חדשה - PLASCON. עם שינוי זה הגיע גם מעבר המפעל מחיפה עכו.
בשנות השבעים ננקטו מספר מהלכים, שהציבו את טמבור בפסגת ענף הצבע בישראל וכחברה בעלת שם עולמי. טמבור רכשה בתקופה זו את חברת צבע-תעשיות צבעים בע"מ והתמזגה עם חברת אסקר בע"מ. מכאן עברה הבעלות והשליטה בטמבור לקונצרן כור וחברת P.E.C .ומכאן גם הפכה טמבור למובילה בתחום הצבע בישראל.
אבני הדרך בהתנהלותה של טמבור, מאז ועד היום:
1988 - קונצרן כור מוכר כמחצית מאחזקותיו לחברת השקעות דיסקונט.
1990 - כור מוכר את יתר מניותיו בטמבור לאופק פרויקטים והשקעות.
1993 - טמבור הופכת לחברה ציבורית, שמניותיה נסחרות בבורסה הישראלית.
1998 - אופק פרויקטים והשקעות מוכרת את אחזקותיה בחברה לדי.אי.סי הלוואות, חברת בת בבעלות מלאה של דיסקונט השקעות.
1999 - חברת דיסקונט השקעות מחזיקה בלמעלה מ-% 85 ממניות החברה.
2001 - חברת דיסקונט השקעות מוכרת את מניותיה בטמבור לחברת גרנית הכרמל השקעות בע"מ המבצעת הצעת רכש פרטית והופכת את החברה לחברה פרטית.
2005 - טמבור הופכת לחברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה הישראלית.
2006 - טמבור רוכשת 51% מחברת גבס גשר 2006 בע"מ
2007 - טמבור מקבלת את זיכיון BASF בישראל בתחום כיניקלים לבניה
2008 - טמבור רוכשת את מפעל אבקות דוד
2009 - טמבור מקימה מפעל לייצור לוחות ובלוקי גבס
|